Thursday, November 12, 2009

Altec Lansing FX5051

Altec Lansing FX5051 Powered Audio System
6 Chanel Surround Speaker




Inilah salah satu produk speaker multi channel dari Altec Lansing. Dengan warna yang berkesan dalam. Produsen speaker yang satu ini merupakan salah satu pioneer dalam dunia audio speaker untuk komputer multimedia. Salah satu produk speaker yang telah di release ke pasar saat ini adalah FX5051, dengan mengusung jargon 6-Channel Sound Card? Forget It! Kasarnya mungkin bisa diartikan bahwa untuk menghasilkan suara surround yang berkelas, dengan speaker FX5051 ini tidak memerlukan sound card dengan output 6 channel.

Kok bisa ya? Ternyata untuk menghasilkan suara itu kita disyaratkan untuk memiliki port usb. Nah ini tentu sudah bukan barang asing lagi, kalau ga dikatakan terlalu klasik, sebab udah ada port usb sejak munculnya PC sekelas Pentium II dulu ;). Ternyata kita hanya disuruh untuk menancapkan kabel USB dari boks subwoovernya ke CPU kita untuk memperoleh 6 discrete channel powerhouse sound. Nah ini juga bukan barang baru, sebab dulu Altec juga pernah merilis speaker dengan koneksi seperti ini ( Sori aku lupa nama serinya, tapi kelas "ADA" deh).

Pada stelite speaker FX5051 ini memiliki dua buah driver yang ( mungkin ) bertujuan untuk menghasilkan kualitas suara mid dan high yang lebih baik, sedangkan pada subwoovernya dipersenjatai dengan "two-barreled 6,5" isobaric subwoover speaker yang mampu menghasilkan dentuman bass yang mantab.

Lainnya apa lagi?


Satelit Speaker
Satelite Speaker Altec Lansing FX5051




Speaker ini didesain dengan style flat panel display. Satelit speakernya dilengkapi dengan braket untuk memudahkan dalam pemasangan di dinding. Dan yang gak kalah menariknya adalah bahwa sistem speaker ini telah dilengkapi dengan sebuah remote control. Ya.. wireless remote control.

Feature nya ?
  1. Suara renyah dan jelas
  2. Suara bass yang powerfull
  3. Dual Mode Selector ( 6 channel Surround & 2/4 Channel, baik untuk CD/MP3 player )
  4. Desain yang kontemporer
  5. Wireless Remote Control, memudahkan operasional
  6. Ipod / Mp3 Player Jack
  7. Headphone Jack

Ini kurang lebih detailnya yang saya comot langsung dari sitenya
* Crisp Surround Sound
Hear the enemy creep up from four satellite speakers and enjoy lifelike dialogue from the center speaker.

* Feel the Bass
Isobaric-configured dual 6.5" woofers deliver bass comparable to systems twice as large.

* Dual-Mode Selector
Each listening mode is specially engineered to provide outstanding performance.

o Use the 6-Channel Surround Mode with the USB port on your PC or 6-channel sound card to thrill your senses with the vivid, panoramic experience of true surround sound.

o Use the 2/4 Channel Mode to enjoy immersive six-speaker sound from any source – MP3 players, CD players.

* Comtemporary design
with removable cast-metal stands looks terrific next to your flat-panel screen or mounted on wall (satellite and center speakers are magnetically shielded.)

* Wireless Remote and Control Pod
Volume (master, center, and rear), bass, and treble controls are at your fingertips. Just sit back and enjoy!

* iPod / MP3 Player Jack
Connect your iPod, MP3 player, or CD player at the same time as your computer.
* Headphone Jack

Specifications :


Altec Lansing, superior sound come the FX5051 technology,

which utilizes custom-built, high-fidelity drivers, state-of-the-art equalization circuitry,

and a harmonious mix of the following specifications:

  • Sound Pressure Level (SPL): 101 dB
  • Total Continuous Power: 89 Watts RMS
  • Front Speakers: 12 Watts/channel @ 4 ohms @ 10% THD @ 150 Hz - 20 kHz 2

Channels Loaded

  • Rear Speakers: 12 Watts/channel @ 4 ohms @ 10% THD @ 150 Hz - 20 kHz 2

Channels Loaded

  • Center Speaker: 13 Watts @ 4 ohms @ 10% THD @ 150 Hz - 20 kHz Single

Channel Loaded

  • Subwoofer: 28 Watts @ 8 ohms @ 10% THD @ 40 � 150 Hz Single Channel Loaded
  • System Response: 30 Hz - 20 kHz (-10 dB)
  • Signal to Noise Ratio @ 1 kHz input: > 75 dB

SURROUND SPEAKERS

  • Driver (per Satellite): One 40mm midrange driver and one 18mm high-end tweeter
  • Dimensions: 3.2" (W) x 2.3" (D) x 7" (H)
  • 80 mm (W) x 58 mm (D) x 177 mm (H)

SUBWOOFER

  • Driver: Two 6.5" long-throw woofers in isobaric configuration
  • Dimensions: 9.8" (W) x 9.8" (D) x 13.3" (H)
  • 250 mm (W) x 250 mm (D) x 337 mm(H)

What's in the Box

  • Subwoofer,
  • Two front speakers,
  • Two rear speakers,
  • One center speaker,
  • Wireless remote, control pod with phone input and headphone jack,
  • Manual and warranty information

Share:

0 komentar:

Post a Comment

Blog Archive